Блогът на Мартин Осиковски

06 юли 2009

На историята--приятен апетит!

Е, може би не се случи тъкмо това, което ми се искаше. Няма да има много "Синьо лято", няма да има и "Рапсодия в синьо", но съм доволен! Липсваше ми усещането за енергия, която се придвижва отдолу нагоре--и толкова много ми беше залипсвало, че даже се зарадвах на професора Димитров, който твърди, че в България била извършена "велика демократична революция". Радвах се на опашките пред избирателните секции в квартала. Радвах се и на снимките от Мюнхен и Чикаго. Изобщо най-напред и преди всичко се разбра колко лесно може да бъде смачкана цялата тази работа с продаването на гласове: просто трябва да се гласува.

Най-много ме радва обаче историята, на която изведнъж й се отвори силен апетит и започна да лапа. Налапа Сергей Дмитриевич, направо го погълна някъде дълбоко в себе си, за да го предаде, струва ми се, съвсем скоро на пълно забвение. Погълната беше и онази смешна партия за стабилност и възход, a.k.a. Симеон Втори, сякаш за мечтано облекчение на вече бившия си лидер, някогашен местен цар и даже премиер. Не са за пренебрегване и по-малките играчи: отиде си любимецът на камерите, стожер на благотворителността и бакалавър по политология Емил Кошлуков--въпреки симпатичните сандвичи с надлежно номерирани стикери на фона на сочни резени прясна шунка...

Отидоха си. Сигурно е безвъзвратно. Надявам се, че е безвъзвратно. С други думи: so long and thanks for all the fish. :)

Иначе не съм сигурен какво ни се пише с... хм, д-р (нали?) Бойко Борисов. Засега предпочитам да си остана при еуфорията около трапезата на историята и да се наслаждавам на издания като Телеграф (британския, не Кръстевия!), според който
Right-wing former bodyguard nicknamed 'Batman' said he would form a government as soon as possible after exit polls signalled victory for his party in Bulgaria's general election.
:)

1 коментар:

Апостол Апостолов каза...

Трябва да благодарим на Бога, че няма да има синьо лято. И никога няма да има. И това, сегашното, е напълно излишно.