Блогът на Мартин Осиковски

16 януари 2011

Работа в седнало положение

С мързел проблеми не се решават. Да се мързелува понякога даже е опасно. Особено когато мързелуват т.нар. органи на реда. Те много често обичат да се крият по тъмните кьошета на глухи квартални улици и всички знаем колко неприятно и безрезултатно е това. В крайна сметка си оставаме само с публичните оплаквания, че полицаите трябва да са по тези и тези кръстовища и край пешеходните пътеки. Проблемите задължително остават нерешени и всяка вечер новинарите запълват време с безсмислени репортажи за поредната тежка катастрофа край село еди-кое си.

Но каквото и да се говори, най-опасните герои винаги успяват да се измъкнат. Просто защото такива като тях не се ловят в неподвижно състояние под уютното прикритие на храстите.

С подслушвачите и техните говорители по редколегиите е горе-долу същото. И тук, изглежда, се разпорежда мързелът - поне отчасти. Какво по-лесно от това да вършиш работа на столче със слушалки на ушите? Или пък да свалиш малко материал за утрешния брой на вестника от флашка на "млад непознат мъж, който чакал пред редакцията, усмихнал се и пожелал успех"? Неприятното в случая обаче е това, че на лошите със сигурност ще им се размине. Те приличат на най-наглата местна порода шофьори, които човек може да си представи - онези, които няма как да бъдат хванати в седнало положение.

Затова и ще продължат да действат по техния си начин. А на нас май ни предстои да видим единствено как ще бъдат ударени баламите. За съжаление...

(Изображение: Newcellphonespyware.com)

Няма коментари: