Блогът на Мартин Осиковски

01 февруари 2012

Как да си предпазим паркомястото?

Изображение: 123rf.com
Не съм предполагал, че някога ще ми се прииска да го кажа, но... благодаря на дежурната в 7 РПУ - София, която ми помогна да си освободя паркомястото вчера привечер.

Ситуацията е следната: притежавам паркомясто зад кооперацията, в която живея; има скоба, която не ползвам, означил съм с голяма табелка, че мястото е частна собственост и съм написал номера на автомобила си. За съжаление много често гости на квартала паркират там - или не виждат табелката, или се правят, че не я виждат.

Понеже това се случи и вчера, а беше невероятен студ, реших да си търся правята на тел. 112; препратиха ме към Паркинги и гаражи, откъдето ми се накараха, че "няма такова нещо като частно паркомясто" (?), и ми затвориха телефона. (Между другото разбрах, че паяците не работят заради ниските температури - полезна информация...) Телефонирах в 7 РПУ и служителката, която впрочем беше много възпитана, ме помоли да й продиктувам регистрационния номер на колата. След половин час получих обаждане от собственика, който ме уведоми, че автомобилът е преместен и се извини за грешката.

Направо не беше за вярване. Така че: благодаря!

3 коментара:

Unknown каза...

А как стои иначе въпроса с частното паркомясто? Как да се сдобия и аз с такова? Купуваш го от общината или как?

Martin каза...

Не, от общината наистина няма как да се закупи - те само отдават под наем, както е в центъра. В нашия случай предприемачът, който строи кооперацията, разпродаде няколко паркоместа в съседния УПИ. Юридически е малко мъглява работата (в "Капитал" имаше обширен материал по темата преди време), надявам се да не съм си хвърлил парите на вятъра.

почивка малдиви каза...

Според мен се правят, че не виждат табелката. Да не повярваш, че толкова бързо са реагирали от РПУ-то!