Блогът на Мартин Осиковски

09 декември 2008

Включете се в инициативата "Българската корупция"

Понеже всичко в тази държава все повече започва да ми прилича на някаква политическа смесица между Биг брадър, Днесинг старс, Сделка или не, нощните игри по Нова телевизия и Би ти ви и т.н., позволявам си да предложа следното в т.нар. "ден за борба с корупцията":
  1. Вместо операторите, нека гражданите бъдат призовани да пращат есемеси на специален номер срещу 1.20 лв. (с ДДС), а средствата да бъдат събирани в специален фонд за борба с корупцията в рамките на една нова обща инициатива, "Българската корупция".
  2. Нека част от събраните средства бъдат отделени за поощрителна награда, примерно за полицай на годината, политик на годината или нещо такова.
  3. Да бъдат избрани медийни партньори на инициативата. Това ще спомогне за популяризирането на идеята и за недвусмислена демонстрация на "ясна политическа воля" пред "нашите еропейски партньори". При това, забележете, при достатъчна активност от страна на потребителите, налице би била гражданска инциатива от мащабите на "Българската Коледа". Подходящо ми се струва следното мото: "Единни в милосърдието--единни срещу корупцията".
  4. В духа на последната аналогия, предлагам на министър Миков да вземе пример от Георги Първанов и да организира материалите в папка, озаглавена "Корупцията невъзможна".
Хайде, успех, и пращайте есемеси, ЗА ДА СПЕЧЕЛИТЕ ЧИСТО НОВ ЯПОНСКИ АВТОМОБИЛ, ъ-ъ-ъ, пардон, за да се борите с корупцията!

1 коментар:

Unknown каза...

:))Не мога да реша дали се шегуваш или не, но идеята не е лоша всъщност, ако се реализира както трябва, разбира се.