Блогът на Мартин Осиковски

19 февруари 2010

No Smoking!!!

Тая работа с пушенето няма да се оправи с въвеждане на "по-либерален режим". "Либерален режим" означава просто всичко да си остане разрешено навсякъде: в малките заведения ще решават собствениците - много ясно, че те ще решават да се пуши, - а в големите ще има обособени зони за пушачи и непушачи - и много ясно, че съотношението ще бъде десет към едно в полза на пушачите.

Впрочем пушач съм. И защо тогава недоволствам срещу промените в Закона за здравето, предложени от ГЕРБ? Първо, защото ми писна в България всичко вечно да е наопаки; второ, защото като българин ми е страшно обидно народни представители да твърдят заедно с премиера, че "ние се познаваме" и забраната "така или иначе" няма да се спазва; трето, от личен опит знам, че забраната на тютюнопушенето в затворени помещения прави и заведенията, и цигарите по-приятни.

Малко повече уважение към закона няма да ни се отрази зле. Иначе направо ми се завива свят, като се замисля колко много неща - по логиката на ГЕРБ - би трябвало да минат към "по-либерален" режим на регулация.

(Изображение: Smokefreeuk.com)

1 коментар:

Апостол Апостолов каза...

Точно така трябва да остане- без каквито и да било забрани, напълно либерално. Защото такъв един закон наршава основното човшко право:
Habeas corpus!