Блогът на Мартин Осиковски

20 юли 2008

En gros

Следват перифрази на три твърдения, които съвършено ясно илюстрират новата (последна?) фаза в агонията на настоящите управляващи--терминалното политическо скодоумие:

  1. Гоце: "Този доклад на ОЛАФ, който беше публикуван, е различен от доклада, който съм виждал. Необходимо е специално да се провери доколко основателни са политическите внушения на доклада."
  2. "Министър" Плугчиева: "Възмутена съм, че този доклад, който е предназначен за служебно ползване, беше предоставен в ръцете на медиите!"
  3. "Министър" Грънчарова: "Няма нищо притеснително в това, че ощетените от отнемането на лицензите бенефициенти ще бъдат финансирани от републиканския бюджет. България така или иначе съфинансира европейските програми."
Питам се, къде е по-добре--в Зимбабве или в България? Вярно, в Зимбабве отчитат няколко хиляди процента годишна инфлация и, доколкото разбрах, от вчера си имат банкноти от 10,000,000 зимбабвийски долара. Мугабе обаче е просто един диктатор, който налага безумията си чрез сила. Поради наличието на всеобщо избирателно право и демократична конституция, скодоумните министри и президент у нас не са никакви диктатори, а... еманация на колективния политически дух.

Егати и колективния дух, следователно, щом като му е такава еманацията!

3 коментара:

Antoniy Dimitrov каза...

Гоце и останалите другари наистина са еманция на масовия българин, склонен винаги и за всичко да им вЕрва! Не вярвах, че е възможно, но в последните дни установих, че наистина много българи са убедени, че ЕС-то е алчно и корумпирано, та иска да им задигне паричните, а Гоце и Ламята му са чисти и неопетнени хора, борещи се за българските интереси! --!?! Това извън Бялгария се нарича нонсенс, при това тотален...Или по-скоро дефектирала способност за логическо съждение... :-(

Анонимен каза...

Oт една страна е ясно, че тия еврофондове нито са големи, нито са особено полезни и са чисто и просто бюрократична измислица за преливане от пусто в празно.

От друга страна обаче такава наглост като нашите крадливи управляващи е доста дразнеща.

Antoniy Dimitrov каза...

Между другото... в Зимбабве наистина има банкноти от 10 000 000 - това е в момента банкнотата с най-нисък номинал, която въобще е в обръщение... имат вече банкноти и от 100 000 000 000 зимбабвийски долара... :-)