Блогът на Мартин Осиковски

11 октомври 2008

Бъди българин!

Примерите, които следват, щяха да са невъзможни, ако в това живелище, наречено "България", доминираха тези, които предпочитат да се съобразяват с някакви правила, а не онези, които предпочитат "да им ибът мамата!".

1. Първи пример: кога е забранен левият завой?



Истинските българи знаят, че имат велика история (8000 години цивилизация--по последни данни на "Труд"!) и затова не е необходимо винаги да се съобразяват с правилата. Особено когато са на сватба!

2. Втори пример: къде да паркираме, ако на славния велик национален стадион "Васил Левски" играе славният велик национален отбор на България?



Разбира се, в бус-лентата на Цариградско шосе! (Успях да заснема самия край на патриотичната колона, доста след кръстовището на Орлов мост.)

3. Трети пример: за какво служи т.нар. "бус-лента"?



За да се набутваш в нея и да "тарикатстваш".

3 коментара:

Анонимен каза...

А нали знаеш какво прави един истински българин, когато другите коли в задръстването правят път на линейка?

Martin каза...

@пламен: в интерес на истината, не съм много съгласен. Като че ли малко сме се поцивилизовали по отношение на линейките. Истински дразнят ежедневните, непрекъснати, масови нарушения--като тези, които съм се опитал да заснема.

Анонимен каза...

Хм, явно не си попадал на такъв случай... аз - доста често. Та, когато колите правят път на линейка, редовно се намират 2-3 тариката, които се шмугват зад нея - я да си спечелят по-предно място в задръстването, я да минат на червено.