Блогът на Мартин Осиковски

07 февруари 2009

А нима истината винаги трябва да ни допада?!

Дълго време размишлявах над чикагската изцепка на Бойко Борисов. Според Иван Бедров кметът просто "подава на волето" и пиарите на ДПС и БСП явно имат сериозен повод да почерпят. Според Иво Инджев пък всичко е въпрос на "непремерено дрънкане", медийното внимание към което много добре--съвсем по български, така да се каже!--се съчетава с разказите за клането в Осиково.

Моето мнение, както винаги, изхожда от простото правило, че една истина може да бъде изказана по крайно неприятен начин, без това да я прави истина в по-малка степен. Да, Борисов говори просташки; нецивилизован е; бих се срамувал, ако някой ден му се наложи да представлява България в качеството на премиер. Това обаче не означава, че нещата, които Борисов е казал в Чикаго, не отговарят на истината.

Ето защо се присъединявам към Атанас Чобанов. И на мен, както и на него, истината ми е мила, макар Бойко да не ми е мил!

P.S. По повод на първия коментар към този пост долу (защото и аз като неговия автор също смятам, че тук става въпрос за медийна манипулация): какво толкова е казал Борисов? Къде е "голямото изпускане" или, по израза на дописката в Капитал, срамотиите на маймуната, която се е покатерила високо на дървото? Струва ми се, че на същите измислени основания някой би могъл да обвини ЕК в... примерно геноцид срещу българите заради клекалото на Черни.

3 коментара:

Анонимен каза...

И ти си от тези 99% които възприеха с удоволствие манипулацията на вестник "Сега", БСП и ДПС, за истина. Както са казали фашистите, една лъжа, повторена многократно, се превръща в истина. Поздравления, ти, "Сега", БСП, ДПС и много други некоректни хора превърнахте една лъжа в истина.

Martin каза...

Момент, коя точно "лъжа" сме превърнали в истина? Ако става въпрос за "лошия материал", не си прав. Справка: Атанас Чобанов и всички, които са си направили труда да изслушат внимателно записа на изказването.

Анонимен каза...

Всичко си е самата истина! Колкото и да го увъртат джагалите и комунягите!