Блогът на Мартин Осиковски

04 май 2009

От центъра на Филибето

Полюбопитствах за малко подробности около любимия слух за хотел "Адмирал" на Златни пясъци (който всъщност бил на Костови и т.н.) и се натъкнах на една дописчица в Afera.bg. А над нея--на кратка студия, озаглавена "Чудовищен компромис: избора [sic] между Юруков и СДС на Костов", с автор... Иван Бареков. Оказа се, че младият талант вече си има блог

И таз добра! Има нещо затрогващо в настъпателната виталност на журналисти като Бареков. Прочее неговото навлизане в блогосферата от места като bTV и ВАЦ, при които обича да списва и чиито любимец също е, вещае и лоша новина: може би скоро ще дочакаме времето, когато бенефисните концерти на някои по-отбрани пайнърки вече ще се правят в Зала "България". Не че сравнявам фабриката за новини на Бареков с чалготека или пък смятам блогосферата за crème de la crème. Просто така ми хрумна, може да съм се объркал. Възможно е човекът просто да иска да покаже как се списва блог без простотии. 

Бих искал обаче да се изкажа с две думи за гореспоменатия пост, оплакващ тежкия избор между "Юруков и СДС на Костов". Г-н Бареков ме изпълва с надежда, че този тежък избор няма да зависи от хора като него. Както се казва, за чистотата на една кауза ние можем да разберем от лицата на нейните приятели, но в много по-голяма степен--от лицата на нейните врагове.

2 коментара:

Светла Енчева каза...

Що ли ми се струва, че стара снимчица е избрал за хедъра. Тя вярно, че е обработена, ама сета по-охранен ми се вижда Бареков. И що ли ми се струва, че това със стената има нещо общо с блога на Иво Инджев (само дето единият е до стената, а другият, грандомански - направо на стената). Но може приликата да е само в моето въображение.

Апостол Апостолов каза...

То май се оказа, че новите хотели по морето са собственост на най- големите простаци и абдали в нашата страна- мутрите и политиците.

Нека сега да им търсят купувачи за по 1 евро. Ама пак няма да намерят балами. Дори и на тази цена.