Блогът на Мартин Осиковски

28 юли 2010

Открийте десетте разлики

Българите и македонците се вдъхновяват от историята по удивително сходни начини. Даже си мисля, че нашите два народа се различават повече в езиково отношение, отколкото по манталитет.

Македонците например си имат Васил Ильов. В България го познаваме от "Господари на ефира", където се прочу с теорията си за "седумдесет и седемте иляди години" и македоницата. Е, в Македония го дават и по националната телевизия. По нашата национална телевизия пък вчера изтече репортаж за нова книга на Владимир Цонев. Изследването за "гените на древните българи" е "съобразено с най-новите изследвания в различни области на науката". Цонев доказва, че българите вероятно са в основата на европейската цивилизация. По думите на автора:
Българите са един от най-древните народи в Европа и света и това го доказват изследвания на гените. В книгата се опирам на две генетични изследвания - едното е на националната генетична лаборатория, а другото е един паневропейски проект, който е приключил 2000 г., но за съжаление у нас е непознат.
Целият репортаж може да се види в сайта на БНТ. Васил Ильов е достъпен и в YouTube. Струва ми се, че двете материалчета спокойно могат да минат в рубриката "Открийте десетте разлики":

3 коментара:

Emil A. Georgiev каза...

Реално още един доказ дека на практика сме еден и ист народ -).

Martin каза...

Въпросът е защо в "запазената марка в новините" изобщо се допускат такива работи. Днес пак ни беше сервирана порция патриотична храна за размисъл...

Апостол Апостолов каза...

Телевизията е библия на идиота и храм на глупостта!
Помните ли как един дебил на име Юри Бибин предлагаше столицата да се премести в Луковит? Много време посветиха и на това безумие.