Блогът на Мартин Осиковски

07 март 2008

За оглупяването

Забележителен е пътят, който извървя българският народ през последните осем години: някога четеше "България уби дете!", дивеше се заедно с удивителната и пращаше таксиметровите си шофьори пред парламента, за да крещят: "Оставка!". Сега си стои вкъщи под ръка с "Ковчег за 8" (без удивителна) и "Хора горяха като факли" (също без удивителна) и жадно чака поредната есемес-кампания за набиране на средства за семействата на загиналите.

Защото вече няма нужда от оставки. Не, управляващите не могат да бъдат отговорни за действията на терористи: ако се приеме, че случило се с влака София-Кардам е атентат, твърди пред БНТ "експертът по антитероризъм" Христо Смоленов, то "някой изпраща сигнал. Терористите винаги изпращат сигнал и ако ние си затворим очите за реалността, това може да подтикне атентаторите да подадат втори сигнал."

Туш! Въпрос на време е, разбира се, "терористичната хипотеза" да вземе превес над всички останали. Но и това ще се случи--скоро, сигурен съм.

Въпросът е колко оглупял трябва да е човек, за да стои и да поцъква с език пред всичко това; и за колко оглупял трябва да го мислят, за да му пробутват подобни "хипотези".

Предлагам на експертите по теология да се захванат и с една друга хипотеза, не по-малко вероятна от тази на Христо Смоленов: пожарът е възникнал вследствие на внезапно самозапалил се неземен адски огън. А експертите по уфология нека помислят над възможността за пряка извънземна намеса. Сериозни предположения са това, не бива да се изключват!

2 коментара:

Unknown каза...

Откога бившият доносник Смоленов е "експерт по антитероризъм"?

Анонимен каза...

Учените от БАН установиха, че от 1994 година насам започва интелектуален и нравствен упадък на българите, който ни превърна в народ от полуидиоти.