Блогът на Мартин Осиковски

14 май 2008

FlexCube на хоризонта

Ха-ха-ха! :) Втасали са я в ПИБ. Е, дано поне работата с фалита се окаже само слух...

Уважаеми клиенти,

От началото на м. май т.г. Първа инвестиционна банка успешно премина към нова банкова информационна система - FlexCube [?]. FlexCube е напълно централизирана и интегрирана основна банкова система за банкиране на дребно, корпоративно и инвестиционно банкиране. Сред основните предимства на FlexCube са възможността за постигане на висока оперативна ефективност и за бързо въвеждане на нови продукти и услуги, които могат да се променят в зависимост от нуждите на различни групи клиенти. Управлението на риска се извършва в реално време. С внедряването на новата система сме уверени, че ще отговорим на все по-динамичните нужди и изисквания на нашите клиенти и партньори.

Всяко преминаване към нова система е сложен и комплексен процес, който в краткосрочен план създава трудности на потребителите - както на клиентите, така и на служителите на банката, но в дългосрочен аспект дава многобройни възможности за развитие и много по-добро клиентско обслужване.

Миграцията към FlexCube премина успешно [?] и всички клонове и служители на ПИБ работят с новата система. В салоните на банката ви очаква обичайното за ПИБ бързо, любезно и компетентно обслужване [???!!!]. За съжаление миграционният процес в интернет банкирането все още изпитва определени проблеми, решаването на които води до временно спиране на работата на виртуалния клон, за което молим да ни извините. Запознати сме с причините и работим върху отстраняването им без прекъсване. При необходимост спешно да наредите плащания в момент, в който интернет банкирането не работи, можете да посетите най-близкия ви клон на банката.

Молим да ни извините за причиненото неудобство, като сме уверени, че ще ви предоставим нови продукти и обслужване на още по-високо ниво.

Благодарим за проявеното разбиране.

С уважение,

Първа инвестиционна банка

1 коментар:

Анонимен каза...

FlexCube - това е най-скапаната банкова система. Незнам как се излъгаха поне 6-7 български банки да си вземат този индийски боклук. При това ако не сте чули с внедряването се занимава фирма която неможа да се справи и с едни детски градини!