Блогът на Мартин Осиковски

25 март 2009

Проваленият дебат


Преди всичко бих искал да благодаря на иначе недолюбваната БНТ, че най-сетне изпълниха ангажимента си на обществена телевизия и ми помогнаха да се почувствам човек в риалити блатото, в което изглежда безвъзвратно са потънали телевизии като БТВ и НТВ.


За съжаление обаче дебатът не отговори на очакванията и д-р Кръстев е прав, че ученическото държание на опонентите беше невероятно дразнещо. Дотегнаха ми сърцевидните усмивки на Сергей Станишев, пъшкането на Илияна Йотова в ефир и отворената уста на Пламен Орешарски. Камерите явно притесниха младите експерти на ГЕРБ, които тепърва има да се учат как да се справят с противника без помощта на записки. Бойко Борисов--въпреки няколкото си непремерени изпускания--сякаш демонстрира най-добра техника на говорене за случая. 

Единствените достойни противници за отбора на левите бяха, разбира се, Иван Костов и Мартин Димитров. Колко жалко обаче, че и те като ученици решиха да изчакат да свърши първият рунд, за да поискат дебат със Станишев. Мартин Димитров може и да е сигурен, че лесно ще смачка социалистическия кандидат за втори мандат, но след добре изиграната забележка на Румен Овчаров, че "Костов трябва малко да порасне и тогава да иска дебат с БСП, защото сега не е в тази категория", смачканите--и много унизените!--са единствено десните.

Няма коментари: