Блогът на Мартин Осиковски

06 юни 2008

Из форума на "Дневник"

Читателите на Дневник, струва ми се, са намерили единствения адкеватен начин за справяне с новини от България.

Ето няколко показателни примера от днес (без корекции и без никове--с извинения към авторите):

По повод Станишев и членовете на кабинета:
(1) По тоя въпрос има две философски школи - на немалозите и на ималозите. Първите казват размерът нема значение , вторите -има. Г-р Станишев твърди, че не са му известни големи размери. Това обаче не означава, че не съществуват и големи размери в рамките на кабинета. Ако все пак съществтуват, а Г-н Станишев не ги знае,това е въпрос на компетентност. А ако съществуват големи размери и Г-н Станишев ги знае, това е въпрос на морал. Така че , на този етап, е трудно да се определи Г-н Станишев към коя школа принадлежи. Все пак големият политик не трябва да изказва крайни решения, така че мисля че той е взел най доброто и от двете школи и като политик има бъдеще

(2) не са ми известни големи размери на членове на кабинета

(3) Комунистите родината обраха, комсомолците след тях крадат....

(4) Другари както знаете наща практика е да изчакваме да се поразрасте краденото от даден другар та тогава да можем да отчитаме и големи резултати. Ние не сме играчи на дребно както се знаем. И не сме вчерашни. То при голямото крадене може нещо и си поскрийне другарчето. Зер сичкото ли да му земем като го приклещим на половината - крал недокрал. Ми утре като и на секи от нас се случи, с празни джобове ли да останем?
След статията за пороя и наводнението в София:
(1) в бантустана в бантустана
кеф ми става да остана

(2) Защо "Сточна гара" е "сточна"? Явно защото цялата дъждовна вода се стича натам - при това доста по-бързо, отколкото се оттича...

(3) бате Бойко да излезе и да й се скара на тази вода, да се маха

(4) ами почистете си ги шахтите г-н или г-жо "Който и да е"
И във връзка с мистериозната отровна жаба, която унищожава крокодилите в Австралия:
(1) Ако я ухапе български комунист, познайте кой от двамата ще гебердяса.

(2) Абе, я да пуснем една такава жаба в правителството, после в парламента, после в централите на БСП, ДПС и НДСВ... Ако някой има такава жаба, веднага да свирка!!!

(3) Време е и австралийските крокодили да си зададат и отговорят на въпроса, който нас ни мъчи вече няколко години: "Е па оти ги ручахме жабетата?"
Ами, няма как. Ако в повечето случаи новините са за разни люде, които все се опитват да си правят майтап на чужд гръб, един възможен изход е човек да си прави майтап със самите новини. :)

Няма коментари: