Блогът на Мартин Осиковски

18 декември 2009

23,000+ vs. 150-200


Такова е съотношението между българи и турци. Казано условно и (поне засега) във Фейсбук - в групите "за" и "против" таковането на България.

Това го пиша на сметката на телевизиите на народа. И много се радвам, че се случва тъкмо сега, когато се подгрява референдумът за турските новини. Да не говорим, че турският премиер бил разговарял с Бойко Борисов и се оплакал, че в България се увеличавали антитурските изказвания. За да се реши проблемът, нужно е да се открие причината. За мен причината е ясна и затова просто бих искал да благодаря на невероятните новинарски екипи на Нова телевизия и bTV. Донякъде ги разбирам: като нямаш достатъчно лайф риалити, просто трябва да навреш нещо такова в пресъхналите муцуни на аудиторията.

Всичко това в крайна сметка ще се превърне в прекрасна илюстрация изобщо на злокачествено изменения дневен ред на проблемите в тази държава. Една бедна и всъщност адски мизерна държава, на която най-важните й проблеми са... македонските учебници по история и новините на турски език по БНТ. Смях.

(Снимка: Edinzavet.wordpress.com)

2 коментара:

Апостол Апостолов каза...

Това е така, защото от дестилетия ни управляват случайни минувачи, които хал хабер си нямат от тегобите или, ако щете, приоритетите на тази страна.

Да вземем за пример само последните велики кормчии. Симеончо нищо не разбираше от политика, Сергей тоже. За сегашния пък изобщо да не говорим...

Анонимен каза...

Привет! С удовольствием почитал Ваш блог. Хочу также поздравить Вас и всех читателей этого блога с новым 2010 годом. Удачи всем, новых жизненных побед и исполнения всех ваших замыслов. :)