Блогът на Мартин Осиковски

14 декември 2009

Голямото медийно плюскане


Поработвам нещо на бюрото в хола, зад мен е включен малкият ми стар телевизор. Обръщам се да разцъкам каналите. По Нова телевизия Николай Бареков се е разкрачил и обяснява що е то "политическо животно". Било нещо като животно и политик едновременно. Затова единственият истински политик в България бил Бойко Борисов. Самият Бареков също искал да стане политик, защото го е "еня за държавицата ни". На съседния канал (онова, дето то "би" стана на "ер малък") вероятно върви "Стани поп-фолк звезда". И по двата канала водещият анонс на новините е, че във Фейсбук някакви турци са решили да зачеркнат българското знаме и да ни помразят. Последното, разбира се, е адски важно и супер скандално.

Ех, защо не бяхте македонци... Знаете ли например, че във Фейсбук има една група, в която също си падат по задраскването на държавни символи? Има и една друга група, където пък искат България и Македония да се обединяват, но си служат с карти, на които споменатата бивша югославска република липсва? Ако караме по Първанова логика - това са все чиста проба териториални претенции. Ето малко снимков материал:





Но не е интересно, нали? Не е добре дошло на разпищолената медийна трапеза, не е по правилата на българщината и на великото медийно плюскане. По тия правила е да лапаш кебапчетата напряко, кюфтетата - цели и мераклийско вино да ти се стича по брадата. Така, видяло се е, ще бъде оттук нататък: от шоу в шоу, от "новини" в "новини".

Май няма смисъл да си купувам нов телевизор. По-добре само да дам стария за рециклиране.

(Изображение: Pipemagazine.blogspot.com)

Няма коментари: