Блогът на Мартин Осиковски

06 февруари 2008

Контрасти

Наше, родно, прясно производство в рубриката "У нас си е така!":

1. Георги Янев се извинява на "министър" Нихат Кабил, задето бил казал, че в оглавяваното от Кабил министерство имало корупция. Същият арх. Янев помага за задържането на двама държавни служители с 50 000 лв. подкуп.

2. Веселин Георгиев, шеф на фонд "Републиканска пътна инфраструктура", възлага поръчка за 12 млн. лева на фирма, която е свързана с негов брат, докато пък третият брат работи във фирма, която продава материали, необходими за извършване на направената поръчка. Веселин Георгиев не е нито уволнен, нито разследван, нито подведен под отговорност. Той е по-скоро обиден и решава сам да подаде оставка, за да може да "покара малко ски" и "да обърне внимание на семейството".

3. Последният междинен доклад на Европейската комисия споменава 17 пъти "престъпност" и 33 пъти "корупция" в рамките на 10 страници. Срещу България няма задействани предпазни клаузи.

4. Последният междинен доклад на Европейската комисия споменава 17 пъти "престъпност" и 33 пъти "корупция" в рамките на 10 страници. Първанов се изказва компетентно, че всичко в доклада отговаря на обективната истина; след това заключава, че тройната коалиция води правилна и успешна политика.

5. Нещо, наречено "Митьо Очите"--участник в организирана престъпна група и наркотрафикант, разлседван за поръчкови убийства--решава да сключи споразумение с прокоратурата. Получава под пет години лишаване от свобода.

6. В Иракли е наложена забрана за строеж. Някаква си фирма решава да строи--изсича лонгозната гора по бреговете на вливащата се там река и започва бетониране на коритото.

7. В нетрезво състояние, световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки предизвиква тежка катастрофа, причинила смъртта на младо момче и тежки телесни повреди на младо момиче. Осъден е на две години и половина условно лишаване от свобода.

И т.н., и т.н., и т.н., и т.н., и т.н., и т.н., и т.н., и т.н., и т.н., и т.н.

Няма коментари: