Блогът на Мартин Осиковски

27 февруари 2008

Нови опити в ДСБ

След неуспешния вот на недоверие миналата седмица, ДСБ ще внесат в парламента шест въпроса към Сергей Станишев във връзка с неговите лъжливи обещания.

Този ход на ДСБ обаче--както и всеки техен ход изобщо--е обречен на неуспех. Не защото в ДСБ лъжат или защото въпросите им са неуместни. Просто у нас целият политически дискурс е поначало загнезден в ирационалността на аргументите ad hominem от следния вид:

(1) Костов е народен изедник, престъпник и долна отрепка.

(2) Костов твърди това и това.

(3) Следователно, твърдението (2) е нагла, църна и долна престъпна лъжа!

(4) Допълнение към (3): Мястото на Костов ("Кофтоф", "Лостов", "ал Костоне", "Командира" и т.н.) е в затвора!!

(5) Допълнение към (3) и (4): Не го ли е срам бе--то яде, яде, па се ояде!!!


Понеже у нас нещата стоят по този начин, всичко, което каже Иван Костов или някой, който е свързан с Иван Костов, ще е достойно за презрение--единствено поради факта, че е казано от Костов или от такъв, който е свързан с Костов.

Част от коментарите под новината в news.bg потвърждават това:

ПРЪЧ: манго костуф крадеца вика "дръжте крадеца"

BAI IVAN: Костовчета,
Нямате аргументи.....А ?!
Е следващия политически сезон Кофтоф ще се скрие като Муравей Крадев, а вие ще си останете с прът в уста.

BAI IVAN: Народа едвам преживяваше, а Номенклатурата на Кофтов се бяха самонаназначили в по 4-5 борда. Голямо крадене и плюскане падна на наш гръб. Добре, че другия измамник им издърпа килимчето несимволично.

deepbg: Този Костов е за доживотен затвор .Лошото е че махнаха смъртните присъди !

SS_20: Чудя се ,колко трябва да бъде тъп човек за да защитава този нещастен гарван Костов!?
Дори падането по негово време на визите не е за уважение!Това е за сметка на кръвта на сръбския народ ,който беше избиван от наша територия!

aleks: Е КАК ДА РАБОТИ ПРЕМИЕРА КАТО НЕ ГО ОСТАВЯТЕ НА СПОКОЙСТВИЕ ? ВСЕ НЯКАКВИ АТАКИ, ТОЙ ПРЕМИЕРА ВМЕСТО ДА РАБОТИ, ТОЙ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИТАВА !
ИСКАМ СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ, ЛИ4НО ДА ЗАДАДЕ НА КОСТОВ ВЪПРОСА.....ТОЙ КАКВО Е НАПРАВИЛ ПРЕЗ НЕГОВИЯТ МАНДАТ....ПРОСТО ДА ИЗБРОИ Въпрос ПО НЕГОВО ВРЕМЕ МЕД. СЕСТРИТЕ В ЛИБИЯ ИЗГНИХА В ЗАТВОРА. ДАЖЕ И НЕ СА ГИ ПОТЪРСИЛИ ?
ЕДИНСТВЕННОТО НАПРАВЕНО ОТ КОСТОВ ПРЕЗ НЕГОВИЯТ МАНДАТ, 4Е ВИЗОВИЯТ РЕЖИМ БЕШЕ ОБЛЕГ4ЕН. ТОВА Е . ДРУГОТО КОЕТО Е ПРАВИЛ, СЕ Е В УЩЪРБ НА БГ !

Asparyx: А бе, костовистчета що не вземе да гризнете Бай Ви Иван на друго място! :) :) :) Когато бяхте лапнали държавния кокал, Вие не лъжехте ли? Чудя, се как не влязохте в книгата на Гинес! От лъжа се бяхте самозабравили! Бордовете на все още тогава държавни предприятия бяха окупирани нагло от номенклатурата на Костоф и крадяха пари за благото на партията. :) Така, че сус - както казва Сокола! :)

2 коментара:

Анонимен каза...

Не само социологическите агенции, а и най- обкновени хора вече разбират, че след две години партиите СДС, ДСБ и НДСВ просто няма да ги има. Затова се чудя, защо има все още хора, които им обръщат внимание?!

Martin каза...

Точно в десетката, др. Апостолов! Ergo, ще останат БСП, ДПС и ГЕРБ. Но, както е известно, проектът "ГЕРБ" по същество не се различава от проекта "НДСВ", следователно и той ще изчезне след мандат и половина. Така че можем само дружно да възкликнем:

Semper vivant БСП&ДПС!