Блогът на Мартин Осиковски

03 януари 2008

Вбесяващият дискурс на спокойствието

Когато кретенократът, поради некомпетентност и корумпираност, постави мнозина в бедствено положение и те се обърнат към него в справедлив яд и жажда за възмездие, кретенократът винаги отговаря бавно, сякаш безкрайно логично и с безлично олимпийско спокойствие. Ние например знаем, че ситуацията в България към момента е следната (копирам със съкращения от Дневник тук):

- Бедствено положение е обявено в Русенска област и в няколко общини в страната: Кубрат, Суворово, Руен, Елена, Тутракан, Свищов, Сливо поле...

- Затворени пътища имаше в Плевенско, Разградско, Габровско, Търновско, Добричко, Силистренско, Ямболско.

- 330 населени места останаха без електричество, а 50 без вода.

- Над метър беше снежната покривка в Свищов след над 40-часов неспирен снеговалеж.

- 60 км/ч достигна скоростта на вятъра в Русе, затворено беше пристанището.

- 600 коли бяха блокирани при "Петолъчката" за повече от 20 часа.

- 20 души останаха заклещени в хижа "Чумерна" в Еленския Балкан. Туристи се оказаха откъснати от света в Карандила в Сливенския Балкан.


На всичко това, "министър" Емел Етем отговаря по следния начин:


Вицепремиерът и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем следи зимната обстановка в цялата страната. Тя е в постоянна връзка със Ситуационния център и областните дирекции на МДПБА и получава актуална информация за дейността на спасителните екипи на министерството. Министър Етем поддържа непрекъснат контакт с областните управители на областите, в които обстановката е усложнена. Вицепремиерът Емел Етем е в тридневен полагаем отпуск.


Ами, да й е сладка и доходна почивката на Етем! Възмездие за нея може би ще има, но не в този живот и със сигурност не през този мандат.

Няма коментари: