Блогът на Мартин Осиковски

31 януари 2008

Резултати от "Българската Коледа" (в т.ч. и анкетата)

Първановата кампания "Българската Коледа", според официалния сайт, е успяла да събере 3 604 430 лв. Можем да го кажем и с други думи: "Българската Коледа" не успя да бие рекорда на Федерацията по мотоцикелтизъм, която--горе-долу по същото време и след като беше спонсорирала почивката на Румен Петков, Веселин Близнаков, Асен Гагаузов и Кирил Ананиев в Монако--получи ударно 3 900 000 лв. от налудно разпределения бюджетен излишък за 2007 година.

Резултатите от моята анкета "'Българската Коледа' е..." тук са следните:

1. Една прекрасна инициатива и лична заслуга на Президента--10% (5 гласа)

2. Нещо изключително дразнещо на фона на "налудното харчене" на милиард и двеста милиона излишък--89% (43 гласа)

Е, мога само да се радвам, че по-голямата част от хората, които са хвърлили едно око на този блог, осъзнават колко голяма е разликата между "благотворителност" и "арогантен популизъм".

Според мен поредната кампания на Гоце беше точно това--арогантен популизъм. Не искам да кажа--в никакъв случай!--че на децата в нужда не трябва да се помага. Напротив, трябва да се помага, винаги и по всякакъв повод. Но съм убеден, че беше нахално и неприлично с това да се заеме тъкмо оня, който благослови разпределянето на излишъка от нашите данъци навсякъде другаде, но не и там, където наистина имаше нужда!

Някои ще кажат: "Не е точно така! Президентът Първанов няма никакво отношение към това, което върши правителството!". Напротив, уважаеми. Първанов е най-напред този, който проектира зачатието и акушира раждането на това правителство; когато то изхарчи своите милиарди в края на миналата година, какво направи Първанов (онзи "социален", "загрижен", винаги бащниски изказващ се по проблемите на българското общество Първанов)?--Нищо. Абсолютно нищо.

Няма коментари: