Блогът на Мартин Осиковски

02 януари 2008

Снеговете vs. Кмета: серия поредна


Кметът на нашия град е пожарникар, полицай и доктор по педагогика. Той винаги е невинен--по дефиниция. Това означава няколко неща: първо, в неговата дисертация със сигурност няма никакви грешки, включително и правописни; второ, привидните му неуспехи в изпълнителната власт се дължат на това, че съдебната власт винаги му е пречила; трето, привидните му неуспехи като кмет се дължат абсолютно, задължително и безусловно на различни видове трети лица и групи от лица--наследена администрация, наследен общински съвет и наследени концесионери и т.н., и т.н., и т.н.; четвърто, във "второ" и "трето" по-горе става въпрос единствено за привидни--а не за действителни!--неуспехи.

Извод: ако в нашия град се натъкнете на някакви проблеми, то причината за тях--или за тяхното упорито неразрешаване--със сигурност не е в нашия кмет!


(На снимките горе: "Шипка" в 14:30 ч. днес, 2 януари 2008 год.)

P.S. Предвид първия коментар долу, да уточня нещо, което се отнася за цялата рубрика: с "нашия град" имам предвид просто един град, който споделям заедно с мнозина други. Не виждам нищо проблематично--дано да не бъркам!--в употребата на едно притежателно местоимение. Всеки си има "свой град"--както "свой квартал", "свой блок" или "своя къща" и "своя родина".

6 коментара:

voxy каза...

кой е нашият град? само софиянци ли те четат и кои сте вие.
Няма как след като си се отрязал на нова година ей така да скочиш и да подкараш снегорин. Проблемът не е само във вашият град/които и да сте вие/ също не се случва за първи път и само при Бойко, нещо съвсем традиционно за България и изобщо не е явление характерно само до снега. Ето например и мрънкащи постоянно - като теб също не липсват, вместо да се радват на красивата гледка, и че изобщо има сняг пак са недоволни.

Martin каза...

Е, де! Какво толкова му има на "нашия град"? Аз даже се зарадвах, като измислих името за тази рубрика--става въпрос за един град, който споделям с много други хора и толкова! Всеки живее някъде, всеки си има "свой" град и не виждам нищо, ама нищо проблематично в употребата на едно местоимение!

Що се отнася до "постоянно мрънкащите" или както там си го казала/казал: донякъде съм съгласен; донякъде мога да те опровергая--защото всъщност ми е адски приятно да поразходя кучето рано сутрин в прясно паднал сняг и да си почистя колата бавно и спокойно, преди да потегля нанякъде; но донякъде не съм съгласен--да речем, защото плащам данъци и смятам, че е редно определени хора да вършат определена работа срещу пари от моя джоб, които са им платени за това. Пък и на никого не му е приятно да прави катастрофи и заради непочистени пътища да рискува своя живот и живота на други на пътя, нали?

Иначе--ЧНГ преди всичко! :)

Анонимен каза...

А, не му се връзвай на това voxy. Целта на живота му е да налазва хорските блогове и да ги омрънква с перманентното си недоволство, насочено към каквото там се е случило да напише човекът. Постоянно недоволносъщество, постоянно неудовлетворено, постоянно неразбрало и вечно мрънкащо. Казва го, за да не се хабиш да водиш диалог с него, няма сми. Като прочетеш това ако искаш ми изтрий коментара, няма да се обидя и ще те разбера напълно.

И пожелавам Честита Нова Година, както и да продължаваш да списваш своя блог. На мен ми харесва и с удоволствие ще го чета без да се оплаквам. Поздрави!

Leelain

Martin каза...

Благодаря ти за коментара и хубавите думи, Leelain! По принцип вярвям, че човек трябва да се занимава с нещата по същество--това е главната причина, поради която отговорих на voxy. Иначе--както отбелязах в един пост тук вчера--не обръщам внимание на аргументите за "мрънкането" по ред причини. :)

voxy каза...

Марк Виниций,
и как точно се занимаваш по същество? Някой се оправдавал и това е проблем, излиза че ако каже аз съм виновен, може да му се намали вината. Това като да убия някого и за теб най-големият проблем да е че отричам, а не че съм убил, или когато е по-същество е така?!

Martin каза...

voxy,

Опитал съм се да обясня възможно най-добре това, за което питаш, в поста "Много мрънкаш!" по-горе. Считам темата за приключена.

Ти казваш:

" (...) излиза че ако каже аз съм виновен, може да му се намали вината."

Не, вината не се намалява. Но това е друга тема.

:)