Блогът на Мартин Осиковски

30 януари 2008

"Българите--първите европейци": тема за импровизация

Вече ми доскуча да слушам, че българите са "първите европейци". Имам нужда от нещо по-така! Предлагам на сериозните историци да развият темата докрай. Нека най-после се докаже, покаже и разкаже, че българите са не просто първите европейци, а... първите земляни.

Нека историята започне така: преди много хиляди светлинни години (нали светлинната година беше мярка за време?), българите напуснали планетата Земя с модерни космически кораби, защото били решили да емигрират на друга планета, където условията за живот и прехранване били по-благоприятни. Малко по-късно изчезнали динозаврите. Още по-късно пък, наживели се в странство и прехранени, българите се завърнали с нови и още по-модерни космически кораби. Кацнали на планетата Земя и я заселили. Така, именно от българите произлязло човечеството, а планетата изобщо се цивилизовала, защото българите решили да се завърнат от странство.

(Тук историкът може да започне да импровизира свободно.)

Какво доказва тази история?

1. Българите са не просто първите европейци, а първите човеци, от които са произлязли всички човеци и европейците в частност.

2. Българите са нещо като извънземни.

3. Българите са имали космически кораби много преди изчезването на динозаврите.

:)

3 коментара:

gezatop каза...

Светлинната година е мярка за разстояние - една година движение със скоростта на светлината.

Анонимен каза...

Светлинната година е мярка за разстояние. Това е пътят, който изминава светлината за 1 година. А това, че не искаш да знаеш историята си е твоя работа.

Martin каза...

Gezatop и Иво,

Благодарности за коментарите!

Съжалявам, че не сте схванали иронията... Идеята ми беше, че онези, които са обитавали днешните български земи преди (според "проф." Б. Димитров например) 5000 години са точно толкова българи, колкото и светлинната "година" е мярка за време.

Иначе по астрономия си падам, даже твърде много. Справка тук: http://liskko.blogspot.com/search/label/ad%20astra

Бъдете здрави!