Блогът на Мартин Осиковски

05 ноември 2007

Истинският главен кретенократ

Освен представянето на очевидни лъжи за очевидни истини, друг забележителен начин за комуникация на кретенократите е представянето на обидни, долнопробни и гнусни твърдения за напълно нормални и приемливи такива. След гнева и срама, който вероятно някои от нас са изпитали след цялата тази история с покупко-продажбата на гласове, днес доживяхме да чуем следното от устата на Ахмед Доган (копирам от тук):

Купуването на гласове е европейско явление. След Втората световна война, това става типично явление. Дали за обувка, дали за дреха, дали за пари, това е. Ние трябва да преживеем този процес. Щом бизнесът се чувства некомфортно и иска да влезе във властта, ще използва тази технология. Това е нормално и самата демокрация дава възможност за това нещо. Мисля, че всички тръгнахме твърде семпло по тази плоскост: "Купуват се гласове и демокрацията отива на кино". Няма такова нещо. Демокрацията ще я бъде, дори с купуването на гласове.

Самият факт, че един човек, който говори така, разполага с реална политическа власт, е патологичен. Г-н Доган, от друга страна, е отличен пример за това, какво означава да бъдеш истински кретенократ. Възможно е да показваш добри мисловни способности--това, конкретно в Догановия случай, струва ми се никой не би могъл да отрече. За да подкрепиш човек като този на политически избори обаче--е, тогава вече наистина трябва да си абсолютен кретен.

Няма коментари: